tirsdag den 25. august 2009

Grøn transport på finansloven er en joke....

I dag har vi så fået regeringens bud på hvordan finansloven skal se ud for 2010. Finansloven er uden tvivl et særdeles vigtigt både politisk og økonomisk dokument. Det der foregår i dag er dog i store træk udelukkende en PR-øvelse. F.eks. er punkt 3 på regeringens liste over initiativer i 2010 investeringer i grøn transport på 2,775 mia. kr. Man skal dog ikke kigge særligt langt ned i tallene for at se at der godt nok er transport investeringer, men ingen grønne transport investeringer. Herunder ses listen over investeringer i transport.

Den eneste der med bare lidt god ret kan kaldes grøn transport må da vidst være CO2-reduktionstiltag ifb. med anlæggelse af motorvej. Personligt finder jeg nu også det noget formålsløst.

Hvis målet er at gøre noget ved globalopvarmning skal man arbejde for et skifte væk fra benzindrevne biler. Små ændringer i vores transportmønstre som forslået her er helt og aldeles formålsløse. Hvis man virkeligt mener at man vil investere i grøn transport skulle man sætte penge af til udvikling af batteriteknologi, så vi faktisk kan skabe et reelt alternativ til den benzindrevne bil.Ingen kommentarer:

Send en kommentar